- November 27th, 2020
- Category: product
Geen feestdagen zonder panettone
Panettone is een Italiaans luxebrood of cake. Oorspronkelijk komt dit uit de regio van Lombardije, maar ondertussen heeft iedere streek haar eigen variatie van deze lekkernij.
Geen feestdagen zonder panettone
Panettone is een Italiaans luxebrood of cake. Oorspronkelijk komt dit uit de regio van Lombardije, maar ondertussen heeft iedere streek haar eigen variatie van deze lekkernij.
Over Panettone
Panettone wordt gemaakt van zacht, onvolledig gekookt deeg met suiker, rozijnen, chocolade of gekonfijt fruit en wordt gebakken in een hoge ronde vorm.
Wordt best geserveerd in plakken begeleid door Spumante of Moscato.
Wordt best geserveerd in plakken begeleid door Spumante of Moscato.

Legende
Er bestaan een aantal legendes over deze cake. Een van die legendes gaat over de kok van Ludovico il Moro, op dat moment de hertog van Milaan. Deze kok moest van zijn baas een Kerstmaaltijd bereiden. Als dessert maakte hij een cake, maar vergat deze uit de oven te halen! Hierdoor verbrande de cake en dreigde het feest uit te lopen op een fiasco. Gelukkig was er zijn assistent Toni, hij bedacht een oplossing. Ze moesten van alle overgebleven ingrediënten een cake bakken: bloem, boter, eieren, rozijnen en wat stukjes gedroogde citroen. Dit werd zo een groot succes dat Ludovico il Moro de naam van de cake wilde weten. Hij werd vernoemd naar Toni: Il pan' del Toni. Wat we dus nu Panettone noemen.
Panettone bij Villa San Martino
Deze lekkere cake is te verkrijgen met en zonder rozijnen voor 14 euro / stuk.

